Wat is Spagyriek

Hét antwoord uit de natuur voor lichaam, ziel, geest en aarde

Spagyriek is een unieke natuurlijke behandelmethode op basis van krachtige plant tincturen. Er wordt gebruik gemaakt van planten die van oudsher bekend staan om hun heilzame krachten. Uitgangspunt hierbij is dat de natuur alles biedt wat nodig is om te kunnen helen.

Om de kracht in een tinctuur te krijgen wordt gebruik gemaakt van een speciaal bewerkingsproces. Tijdens dit proces worden de aanwezige giftige en intolerante stoffen uit de plant verwijderd. De heilzame stoffen komen daardoor vrij en worden opgevangen. Het resultaat is een tinctuur van zuivere natuurlijke ingrediënten met een unieke werking.

Spagyriek wordt wel de link tussen klassieke homeopathie en moderne plantenkunde genoemd omdat het ook de werking van fytotherapie, aromatherapie, Bachbloesemtherapie, Schüssler celzoutentherapie en homeopathie in zich bevat. 

Het gebruik van spagyrische middelen kent vooral in Zwitserland en Duitsland een lange traditie. In Nederland wordt er sinds begin 2000 mee gewerkt. Mede dankzij de positieve ervaringen van de gebruikers krijgt Spagyriek steeds meer naamsbekendheid in ons land.

Spagyriek kan niet gezien worden als vervanging van reguliere geneesmiddelen. Het kan wel gezien worden als een complementair middel bij reguliere behandelingen